Poolse komkommer salade met zure room en dille
- Pools, Salade
- 10-20 min.
Ik maakte een Hongaars hoofdgerecht en wilde er een salade bij. Ik zag op internet ook een Hongaarse komkommersalade maar het recept van de Poolse komkommersalade leek me lekkerder. De salade smaakte prima bij mijn hoofdgerecht.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 komkommers in dunne schijfjeszout
2 eetlepels witte balsamico azijn
1 eetlepel suiker
4 eetlepels zure room
3 eetlepels gehakte verse dille
Benodigdheden
Schaafvergiet
schaal
Bereidingswijze
Schil de komkommer en schaaf deze daarna in dunne plakken.
Doe de plakken in een vergiet. Bestrooi ze met wat zout en laat de komkommer zo een half uurtjes staan. Knijp de komkommerplakken voorzichtig uit.
Doe twee eetlepels azijn en één eetlepel suiker in een kom en roer dit goed door elkaar. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Roe de zure room erdoor.
Schep de komkommerplakjes door de saus totdat alle plakken goed met saus zijn bedekt.
Bestrooi de komkommer royaal met dille.
Bron
Wereldopmroep, recept van Zofia uit Polen
Serveertip
Lekker zomers bigerecht.