Cheesecake met limoncello en aardbeien uit de koelkast

Cheesecake met limoncello en aardbeien uit de koelkast

Smulweb imageSmulweb

Cheesecake met limoncello en aardbeien uit de koelkast. Heerlijk romige cheesecake met limoncello verrijkt, gemaakt met aardbei en verse limoenschil. All time favorite die fantastisch smaakt!

25 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 45 g Limoncello

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Cheesecake met limoncello en aardbeien uit de koelkast op tafel.

  1. Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede 20 cm) met bakpapier.
  2. Roer de gesmolten boter door de verkruimelde koekjes. Verdeel dit over de met bakpapier beklede bodem van de springvorm. Druk de bodem aan met een lepel. Zet de vorm een half uurtje in de koelkast.
  3. Meng de roomkaas met de poedersuiker, 2 eetlepels limoncello en het vanillearoma of de vanillesuiker. Roer de roomkaas goed glad.
  4. Week de blaadjes gelatine in koud water tot ze helemaal zacht zijn. Verhit de rest van de limoncello (1 eetlepel) in een klein pannetje. Haal de pan van het vuur en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Goed roeren tot het helemaal glad is. Meng de opgeloste gelatine voorzichtig door het roomkaasmengsel met behulp van een mixer, om klontjes te voorkomen.
  5. Klop de slagroom bijna stijf. Spatel de slagroom luchtig door de massa.
  6. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de roomkaas/slagroommassa over de bodem. Strijk goed glad. Zet de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast, eventueel een hele nacht.
  7. Garneer de cheesecake met de aardbeien en eventueel een takje munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart