
200 gram biscuitjes, liefst digestieve, verkruimeld
100 gram gesmolten roomboter
200 gram roomkaas naturel
Paar druppels vanillearoma of 1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels poedersuiker
200 ml slagroom
2 eetlepels suiker
2 blaadjes gelatine
2 + 1 eetlepels limoncello (citroenlikeur)
300 tot 400 gram aardbeien
Eventueel takje mint of citroenmelisse
Mixer
2 kommen
diepvrieszakje met bijv. deegrol om de koekjes fijn te maken
Een heerlijke zomerse taart die ook nog eens snel klaar is. Dag tevoren voorbereiden en de volgende dag genieten. In plaats van limoncello kun je ook citroensap gebruiken. Maard dan weliets meer suiker gebruiken.
Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede 20 cm) met bakpapier.
Roer de gesmolten boter door de verkruimelde koekjes. Verdeel dit over de met bakpapier beklede bodem van de springvorm.
Druk de bodem aan met een lepel. Zet de vorm een half uurtje in de koelkast.
Meng de roomkaas met de poedersuiker, 2 eetlepels limoncello en het vanillearoma of de vanillesuiker. Roer de roomkaas goed glad.
Week de blaadjes gelatine in koud water tot ze helemaal zacht zijn. Verhit de rest van de limoncello (1 eetlepel) in een klein pannetje. Haal de pan van het vuur en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Goed roeren tot het helemaal glad is. Meng de opgeloste gelatine voorzichtig door het roomkaasmengsel. Gebruik hiervoor de mixer. Zo voorkom je dat je klontjes krijgt.
Klop de slagroom bijna stijf. Spatel de slagroom luchtig door de massa.
Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de roomkaas/slagroommassa over de bodem. Strijk goed glad. Zet de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast eventueel een hele nacht.
Garneer de cheesecake met de aardbeien en eventueel een takje mint !
Kan ook met ander fruit natuurlijk.