1. Home
  2. Recepten
  3. Meringue
  4. Eton mess
  5. Verrukkelijk nagerecht met aardbeien schuimkoekjes en slagroom

Verrukkelijk nagerecht met aardbeien schuimkoekjes en slagroom

  • Internationaal, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-07-2020

Ingrediënten 4 personen


200 ml slagroom
2 eetlepels suiker,
10 kleine schuimkoekjes (voor grootte zie foto
eventueel wat mintblaadjes of citroenmelisse voor de garnering
Aardbeiensaus:
500 gram aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
150 gram geleisuiker
2 eetlepels citroensap
½ vanillestokje (of vanillesuiker)


Verder heb je nodig


Mixer of slagroomklopper


Je moet je inhouden om niet het schaaltje uit te likken... zo lekker !
Je moet je inhouden om niet het schaaltje uit te likken... zo lekker !

Dit nagerecht bestaande uit schuimkoekjes (meringues), half stijfgeklopte slagroom, aardbeiensaus en aardbeien lijkt een beetje op het nagrecht Eton-Mess. Ik heb mijn eigen gemaakte aardbeiensaus gebruikt naar het recept van Rutger Bakt. Link naar de saus zie je bij "leuke tips". De aardbeiensaus kun je een aantal weken bewaren in de koelkast. We hebben genoten van dit heerlijke toetje dat snel klaar is. Je kunt het toetje een paar uur tevoren voorbereiden. Gemakkelijk als je gasten krijgt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de aardbeiensaus want die moet nog afkoelen. Kun je al een dag tevoren doen.
Doe de aardbeien, geleisuiker en het citroensap in een pan.
Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met het vanillestokjeerbij in de pan. (Je kunt ook een paar druppels vanillearoma of vanillesuiker gebruiken, maar echte vanille is lekkerder). Breng alles aan de kook en laat de saus plm. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Verwijder het vanillestokje en giet de saus in een goed met heet water gewassen pot of fles. Laat afkoelen en bewaar de saus in de koelkast.
En dan nu het toetje:
Klop de slagroom met de suiker net niet helemaal stijf.
Breek in ieder schaaltje 2 schuimpjes in stukjes.
Verdeel wat aardbeiensaus over de schuimpjes.
Verdeel daarover de slagroom.
Garneer het toetje met een schuimpje of een stukje van een schuimkoekje, wat aardbeien en een takje mint of citroenmeliesse.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Hier vind je het hele recept van de aardbeiensaus.
https://www.smulweb.nl/recepten/1480555/Aardbeiensaus-met-vanille-van-rutger-bakt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top