Vegetarische Chili, echte

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Vegetarische Chili, echte

    Vegetarische Chili, echte

    Vegetarische Chili, echte

  • Vegetarische Chili, echte

    Vegetarische Chili, echte

    Vegetarische Chili, echte

  • Vegetarische Chili, echte

    Vegetarische Chili, echte

    Vegetarische Chili, echte

  • Vegetarische Chili, echte

    Vegetarische Chili, echte

    Vegetarische Chili, echte

  • Vegetarische Chili, echte

    Vegetarische Chili, echte

    Vegetarische Chili, echte

Ik wilde een factsoenlijke vegetarische cilli maken, dus naar ameriakaanse/mexicaanse recepten gezocht. En gevonden wat ik zocht, zonder pakjes en zakjes, met een super smaak. Voor herhaling vatbaar. Je mist het vlees totaal niet. En het kan gerust een paar dagen in de koelkast staan, om dan nog te eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Olijfolie (2 el)
Rode Ui (1, versneden)
Rode Paprika (1, versneden)
Wortels (2, versneden)
Selderij (2 ribben, versneden)
Zout
Knoflook (4 teentjes, geperst)
Chilli poeder (2 el)
Komein, gemalen (2 tl)
Paprika, gemalen (2 tl)
Oregano, gedroogd (1 tl)
Tomaten, potje (2x 200gr)
Zwarte Bonen, potje (2x x200 gr)
Chilli Bonen (potje (1x 200 gr)
Groentenbouillon (400 ml)
Laurierblaadjes (4-5)
Oregano, vers gehakt (2 el erdoor en nog bij het serveren)
Rode wijnazijn (2 el), Sherryazijn of lime sap, mag ook
Om te serveren : oregano, plakjes avocado, tortilla chips, zure room, gemalen kaas, enz.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote gietijzeren pan

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in deppen.
Als deze mooi warm is, mag de ui erbij. Roer even. Doe nu de paprika, de wortel, de selderij en wat zout erbij.
Meng alles goed door elkaar en verwarm een 2-tal minuten.
Doe nu alle bonen, de tomaten (niet afgegoten), de bouillon en de laurierbladeren erbij. Meng alles goed en laat een 30-tal minuten pruttelen (met de deksel) op laag (tot midden) vuur.
Roer af en toe, om aanbrandt te voorkomen.
Het vuur mag nu uit. Haal de laurier bladeren eruit.
Neem nu 1 mok van het eten apart en maak vloeibaar met de staafmixer en doe vervolgens terug i de pan.
Voeg nu de gehakt oregano en de wijnazijn toe.
Klaar om op te dienen met geraspte kaas (en evt. meer)
De smaak & hoeveelheden mogen altijd aangepast worden aan de persoonlijke wens

Bron

Https://cookieandkate.com/vegetarian-chili-recipe/

Serveertip

Wij dronken er een heerlijk 'Montaria Reserve Wit 2017' bij .

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten