1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse kaas- kruidenknopen

Italiaanse kaas- kruidenknopen

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2020

Ingrediënten 6 personen


10 plakjes bladerdeeg
2, 5 el Italiaanse kruiden
vers geraspte parmezaanse kaas ( ik had pecorino)


Verder heb je nodig


Bakplaat, deegroller, mes en bakpapier


Italiaanse kaas- kruidenknopen
Italiaanse  kaas- kruidenknopen
Italiaanse kaas- kruidenknopen
Italiaanse  kaas- kruidenknopen
Italiaanse kaas- kruidenknopen
Italiaanse  kaas- kruidenknopen
Italiaanse kaas- kruidenknopen
Italiaanse  kaas- kruidenknopen
Italiaanse kaas- kruidenknopen
Italiaanse  kaas- kruidenknopen
Italiaanse kaas- kruidenknopen
Italiaanse  kaas- kruidenknopen
Italiaanse kaas- kruidenknopen
Italiaanse  kaas- kruidenknopen

Deze Italiaanse bladerdeeg knopen zijn snel gemaakt en erg lekker. Je hebt er slechts 3 ingrediënten voor nodig. Bladerdeeg, Italiaanse kruiden en Parmezanse kaas. Iets dergelijk maakte ik al eens door reepjes bladerdeeg  met wat lekkers ertussen "tegendraads"te twisten.
https://www.smulweb.nl/recepten/1465355/Bladerdeegstengels-met-serranoham-en-pecorino-razend-lekker-
Al makende, kwam ik erachter, dat je de reepjes voorzichtig wat kunt uittrekken dan is het gemakkelijker om er een losse knoop in te leggen.

Een fijn receptje om mee te experimenteren en te  variëren.
Links op de foto op 2 kruidenknopen wat olijvencrumble gestrooid.

Snij 5 reepjes per dubbel plakje bladerdeeg uit, anders moeten de knopen wat langer in de oven om te voorkomen dat het "binnenste "van de knoop niet helemaal gaar is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bestrooi 5 bladerdeeg plakjes met Italiaanse kruiden en met wat geraspte kaas. Leg er een ander plakje bovenop en rol de vierkantjes iets uit, zodat alles stevig aan elkaar zit.

Snij reepjes van 2 cm. Rek ze nog iets uit en leg er een losse knoop in.

Leg op bakpapier en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 15- 20 minuten goudbruin en gaar.

Bron

Proef het Zuiden. Gemaakt in eigen keuken. Eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top