1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Aardappelsalade
  6. AARDAPPELSALADE MET AVOCADO

AARDAPPELSALADE MET AVOCADO

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappel
2 el ciderazijn
200 ml Griekse yoghurt
200 ml mayonaise
4 eieren
2 avocado's
1 rode ui
½ bosje koriander
1 kl chilivlokken
1 rode paprika
1 limoen
peper en zout



AARDAPPELSALADE MET AVOCADO
AARDAPPELSALADE MET AVOCADO

Een klassieke aardappelsalade met een twist: met lekkere blokjes avocado. Perfect als bijgerecht bij een barbecue!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes van 2 x 2 centimeter. Kook ze beetgaar in gezouten water in 15-18 minuten. Giet af en laat afkoelen.
-Kook de eieren hard.
-Snij de rode ui in fijne plakjes.
-Snij de rode paprika in fijne blokjes.
-Rasp de zeste van de limoen.
-Schil en snij de avocado in blokjes, besprenkel met het sap van 1 limoen.
-Hak de koriander fijn.
-Snij de hardgekookte eitjes in blokjes.
Maak de dressing:
-Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise en ciderazijn. Kruid goed af met peper en zout.

-Meng de afgekoelde aardappelen met de dressing, de paprikablokjes, de rode ui, de koriander, de zeste van limoen, de chilivlokken onder mekaar. Kruid met peper en zout.
Schep er dan voorzichtig de blokjes avocado onder.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top