KOREAANSE BARBECUE BOWL (BULGOGI)

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • KOREAANSE BARBECUE BOWL (BULGOGI)

    KOREAANSE BARBECUE BOWL (BULGOGI)

    KOREAANSE BARBECUE BOWL (BULGOGI)

Een prachtig en kleurrijk kommetje vol heerlijke smaken: gemarineerd rundsvlees met pindasaus, quinoa en lekkere knapperige groenten. De Koreaanse keuken op zijn best!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Marinade :
400 g runderlenden
4 teentjes knoflook, geperst
1 el gember, geraspt
240 ml sojasaus
3 el bruine suiker
1 el rode currypasta, Koreaanse gochujang
1 el sesamolie

Pindasaus :
2 el pindakaas
1 el chilivlokken, gochugaru
1 el rijstazijn
1 el sojasaus
1 limoen, geperst

Bowls :
100 g quinoa
¼ rode kool, in fijne reepjes gesneden
150 g broccolini
½ avocado, in plakjes
1 mango, in plakjes gesneden
10 g koriander, blaadjes geplukt
4 lente-uitjes, enkel het groen, in ringetjes gesneden
2 eieren, zachtgekookt
1 el sesamzaad, geroosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de steak in reepjes.
-Doe alle ingrediënten behalve de sesamolie voor de marinade in een kom en meng goed. Voeg de reepjes steak toe, roer goed om en laat minstens 1 uur marineren.
-Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een blender en mix tot een gladde saus. Voeg eventueel nog wat water toe.
-Breng de quinoa en 200 milliliter gezouten water aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Roer los met een vork.
-Kook de broccolini gaar in gezouten water.
-Schep de runderreepjes uit de marinade.
-Verhit de sesamolie in een wok en bak de reepjes aan, tot ze beginnen te karamelliseren. Voeg nog enkele eetlepels van de marinade toe en laat lichtjes inkoken.
-Verdeel de quinoa over kommetjes en schik er het vlees en de groenten op.
-Halveer de eitjes en leg bij elke kom ook een zachtgekookt ei. Bestrooi met de sesamzaadjes, korianderblaadjes en de lente-ui en druppel er de pindasaus over.
-Serveer met kimchi.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten