1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. LOMO SALTADO

LOMO SALTADO

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2020

Ingrediënten 2 personen


400 g vastkokende aardappelen
1 rode ui
1 gele paprika
1 rode chilipeper
2 teentjes knoflook
1 tomaat
10 g koriander
300 g rundersteak
1 tl komijn
2 el sojasaus
2 el olijfolie
1 el wittewijnazijn
peper en zout


Verder heb je nodig


Bakpapier


LOMO SALTADO
LOMO SALTADO

Lomo saltado is een typisch gerecht uit Peru. Het zijn reepjes gemarineerde steak die worden roergebakken, met lekker veel groentjes en ovenfrietjes erbij. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Was de aardappelen en snij ze in partjes.
-Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven. Schep halfweg om.
-Pel en snij de rode ui in partjes. Snij de gele paprika in reepjes. Halveer de chilipeper in de lengte en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij heel fijn. Pers de knoflook. Snij de tomaat in partjes. Pluk de blaadjes koriander.
-Snij de rundersteak in reepjes en kruid met peper, zout en komijn.
-Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan of wok en bak de reepjes rundersteak kort op hoog vuur.
-Voeg de ui, paprika, knoflook en chilipeper toe (als je niet van pikant houdt, voeg dan wat minder toe). Laat 2 minuten bakken op een matig vuur.
-Voeg nu de tomaat, sojasaus en wittewijnazijn toe en laat nog 1 minuut bakken. Kruid eventueel bij met zout.

Serveer de lomo saltado met de aardappelwedges en overstrooi met koriander.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top