1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Frittata
  6. Vegetarische fris groene frittata

Vegetarische fris groene frittata

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-07-2020

Ingrediënten 4 personen


-zonnebloemolie
-1 prei, fijn gesneden
-125 gram sperziebonen, in stukjes van 1 cm
-3 bosuitjes in ringetjes
-5 eieren
-2 teentjes knoflook, uitgeperst
-1/2 theelepel kurkuma
-3 eetlepels verse munt, fijn gehakt



Meestal maak ik iets nieuws en pas ik dat aan naar smaak. Dat was hier niet nodig. Perfecte frittata, mooie smaakcombinatie. Prachtig voor het oog. Volgende keer eet ik er gevulde paddestoelen bij uit de oven of cherrietomaatjes met balsamico. Lijkt me beeldschoon.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de zonnebloemolie in een kleine koekenpan en bak daarin op half hoge stand de prei, boontjes en bosui, ca. 10 minuten.
Klop de eieren los met knoflook, kurkuma, zout en zwarte peper. Giet het eimengsel in de pan en bak afgedekt tot ei is gestold, op lage stand ca. 8-10 minuten.
Verdeel op de borden en bestrooi met de verse munt.

Serveertip

Eet er vooraf een pide uit de oven bij met een pittig Turks smeerseltje en een salade.
Een glas Limburgse witte wijn en je bent op vakantie op eigen balkon of tuin.

Bron

Boodschappen van Vomar (o.a)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vegavisje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vegavisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top