1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Pizza
  6. Chicago-style deep dish pizza

Chicago-style deep dish pizza

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-07-2020

Ingrediënten 3 personen


**voor de pizza**



400 gram bloem

100 gram fijn maismeel

3,5 gram (2 theelepels) gedroogde gist

2 theelepels suiker

2 theelepels fijn zout

5 eetlepels olijfolie

300 ml lauwwarm water



**voor het beleg**



400 ml passata

2 bollen mozzarella van 125 gram

100 gram (ongeveer) kleine plakjes chorizo (vleeswaren) of pepperoni

stukje Parmezaanse of andere hard kaas

1 lenteui of kleine ui

1 teen knoflook

1 theelepel gedroogde oregano

½ theelepel gedroogde chiliflakes

1 eetlepel olijfolie

peper en zout


Verder heb je nodig


Keukenmachine met deeghaak


Chicago-style deep dish pizza
Chicago-style deep dish pizza
Chicago-style deep dish pizza

https://chivanne.nl/chicago-style-deep-dish-pizza/

https://chivanne.nl/chicago-style-deep-dish-pizza/
Chicago-style deep dish pizza
Chicago-style deep dish pizza
Chicago-style deep dish pizza
Chicago-style deep dish pizza
Chicago-style deep dish pizza
Chicago-style deep dish pizza

Comfort food ten top! Deze Amerikaanse panpizza is echt favoriet hier in huis. Probeer hem zeker eens uit!

https://chivanne.nl/chicago-style-deep-dish-pizza/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vul een maatbeker met 300 ml lauwwarm water (ongeveer 37 graden) en voeg hieraan de gist en suiker toe. Roer met een vork door totdat de gist is opgelost en laat 10 minuten staan totdat er een schuimkraag op gekomen is. Nu weet je dat de gist zijn werk doet.

Meet de bloem en maismeel af in de kom van een keukenmachine met deeghaak. Voeg het water toe en mix totdat de ingrediënten vermengt zijn met elkaar op niet te hoge stand. Voeg nu 2 eetlepels olijfolie toe en 2 theelepels zout. Mix voor 10 minuten. Eventueel kun je nog wat bloem of water toevoegen als je het deeg te nat of juist droog vindt. Het mag een beetje plakkerig zijn.

Vet een kom in met een beetje olie en maak een bal van het deeg. Laat afgedekt met keukenfolie een uur rijzen op een warm plek. Het deeg zou na een uur verdubbeld moeten zijn.

Voeg 3 eetlepels olijfolie toe aan een ovenbestendige koekenpan of ronde ovenschaal. Druk de deegbal plat en rol eventueel uit met een deegroller (bebloemd) totdat hij de doorsnede van de pan heeft bereikt. Ik kon het deeg zelf platdrukken en heb hem in de pan een beetje uitgedrukt totdat hij goed de bodem bedekt. Draai het deeg ondersteboven zodat beide kanten met olie bedekt zijn. Masseer het deeg met je vingertoppen voor een minuutje. Er komen zo kleine deukjes in maar dat is prima. Bedek de pan en laat nog even rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor naar 200 graden onderkant of 200 graden onderkant in combinatie met hetelucht (mijn oven heeft een pizzastand die dit doet).

Ondertussen kun je de lenteui in ringetjes snijden. Verhit een eetlepel olijfolie in een steelpannetje en fruit op de laagste stand de ui even aan. Knijp een teen knoflook uit boven de pan en bak even mee. Voeg nu de passata, peper en zout, 1 theelepel oregano en wat gedroogde chiliflakes aan het pannetje toe. Laat een minuut of 10 zachtjes pruttelen.

In de tussentijd kun je de mozzarellabollen drogen met keukenrolpapier en er kleine stukjes van trekken.

Bedek de pizza met de helft van de mozzarella. Verdeel hierover de passata. Leg nu van buiten naar binnen in een cirkel plakjes chorizo of pepperoni op de pizza. Kan dat je meer of minder dan 100 gram nodig hebt maar laat ze niet overlappen. Bedek met de andere helft van de mozzarella en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Zet de pizza voor 20 tot 25 minuten onderin de oven. De randjes mogen mooi een beetje geblakerd zijn.

Bestrooi de pizza voor het opdienen met wat verse kruiden naar wens en nog wat geraspte Parmezaanse kaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top