1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Rijstsalade met kerriekip, avocado en verse mango.....

Rijstsalade met kerriekip, avocado en verse mango.....

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2020

Ingrediënten 3 personen


400 gr kippendij in reepjes of blokjes
200 gr basmatirijst
1 avocado in reepjes
1 rode paprika in blokjes( ik had een puntpaprika)
1 mango

VOOR DE MARINADE

3 tl kerriepoeder
1 tl komijnpoeder
1/2 tl hot curry poeder ( ik had chilipoeder)
1/2 tl knoflookpoeder
6 el olijfolie
1 el honing
1/2 rode peper gesnipperd


VOOR DE DRESSING

3 el sesamolie
3/4 limoen sap
1 el honing
1 el vissaus


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, pan, salade kom


Rijstsalade met kerriekip, avocado en verse mango.....

Klaar en smullen maar.

Klaar en smullen maar.
Rijstsalade met kerriekip, avocado en verse mango.....

Voor de marinade

Voor de marinade
Rijstsalade met kerriekip, avocado en verse mango.....

Voor de dressing

Voor de dressing
Rijstsalade met kerriekip, avocado en verse mango.....

Ingrediënten salade

Ingrediënten salade
Rijstsalade met kerriekip, avocado en verse mango.....

Kip in marinade

Kip in marinade
Rijstsalade met kerriekip, avocado en verse mango.....

Op hoog vuur bakken

Op hoog vuur bakken
Rijstsalade met kerriekip, avocado en verse mango.....
Rijstsalade met kerriekip, avocado en verse mango.....
Rijstsalade met kerriekip, avocado en verse mango.....
Rijstsalade met kerriekip, avocado en verse mango.....

Bij dit recept stond helaas niet vermeld voor hoeveel personen deze lunchsalade was bedoeld. Ik heb voor ons tweetjes 120 gram rijst en 150 gr kip genomen en de kruiderij iets aangepast . De avocado, mango en paprika heb ik volledig gebruikt. De mango " máákt "  dit gerecht

Klaargemaakt in de ochtend om s'avonds te nuttigen op een warme dag. Zo krijgen alle ingrediënten bovendien de kans om hun " intrekwerk" te doen Ook heerlijk als lunch de volgende dag als je wat overhoudt?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak allereerst de marinade voor de kip. Roer alles goed door elkaar en voeg de kip blokjes toe. Roer nogmaals goed door elkaar en laat een half uurtje intrekken.

Kook ondertussen de rijst gaar volgens de beschrijving in een 1/2 kippen bouillonblokje met minder zout.

Maak ook alvast de dressing.

Bak de kip op hoog vuur goudbruin en gaar. Laat ze op een stukje keukenpapier even uitlekken.

Werk met schone handen de rijst, kip, mango, paprika en avocado voorzichtig door elkaar en sprenkel er de dressing over.

Bron

OMF eigen tekst, foto's en in eigen keuken geproefd iets aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top