1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Stoofvlees
  6. Stoofvlees met Hasseltse jenever

Stoofvlees met Hasseltse jenever

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-07-2020

Ingrediënten 4 personen


150 gram spekblokjes (gerookte)
1 kilogram rundsstoofvlees
75 cl runderbouillon
2 lookteentjes (geperst)
1 1⁄2 eetlepels suiker
10 centiliter Hasseltse jenever
1 ui (gesnipperd)
2 eetlepels bloem
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
2 eetlepels peterselie (gehakte)
boter
peper
zout



Stoofvlees met Hasseltse jenever
Stoofvlees met Hasseltse jenever

Stoverij met Hasseltse jenever is super lekker van smaak 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit een klontje boter in een diepe pan en bak de spekblokjes krokant. Voeg de ui toe en laat even meebakken.

Bestrooi met de suiker en voeg het vlees en de knoflook toe. Schep er de bloem onder en kruid met peper en zout. Laat het vlees even op hoog vuur bakken. Blus met de bouillon en voeg de laurier en tijm toe. Laat 2 uur met deksel op de pan stoven

Verwijder de kruiden. Giet de jenever bij de saus en roer alles goed door. Garneer met de peterselie.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top