1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Char siu ribbetjes van de BBQ

Char siu ribbetjes van de BBQ

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2020

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel tijmblaadjes (verse + extra takjes tijm)
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels sesamzaadjes
1 eetlepel witte wijnazijn
1 kilogram varkensribben
1 theelepel sesamolie
2 eetlepels sojasaus
4 eetlepels honing
1⁄2 theelepel kaneel
snuifje witte peper
1⁄2 citroen (het sap)
2 lookteentjes
2 kruidnagels
1 steranijs



Char siu ribbetjes van de BBQ
Char siu ribbetjes van de BBQ

Eerst 4 uur marineren en dan in aluminiumfolie  op de BBQ voor 40 minuten , U weet niet wat U proeft !  TOP ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de honing met de sojasaus, witte wijnazijn, citroensap, witte peper, kaneel, steranijs, kruidnagel en sesamolie. Laat 5 minuten zachtjes sudderen. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Meng er de geperste look en tijm onder.

-Snij de ribben in 4 gelijke stukken. Besmeer ze met 2/3de van de saus, dek af en laat 4 uur in de koelkast marineren. Giet de zonnebloemolie bij de resterende saus en zet koel.

-Wikkel de ribben in aluminiumfolie en leg 40 minuten op de barbecue. Verwijder de folie en leg het vlees opnieuw op de barbecue tot ze goudbruin zien. Bestrijk ze tijdens het grillen met de resterende saus. Bestrooi ze rijkelijk met de sesamzaadjes en werk af met de extra takjes tijm.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top