1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Rendang
  6. Ajam Rendang ( Rendang van Kip)

Ajam Rendang ( Rendang van Kip)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-07-2020

Ingrediënten 4 personen


700 g kipdij in hapklare brokken
4 sjalotten in kwarten
4 tenen knoflook gehalveerd
3 kruidnagels
3 rode pepers (of meer) zonder zaad en lijst
2 salam blad of 2 laurierbladeren
2 tl ketoembar
2 tl suiker
1 tl laos
1 tl koenjit (kurkuma)
1 el ketjap manis
300 ml kokosmelk


Verder heb je nodig


Keukenmachine of staafmixer, snijplank , mes en wok


Ajam Rendang ( Rendang van Kip)
Ajam Rendang ( Rendang van Kip)
Ajam Rendang ( Rendang van Kip)

De ingrediënten voor de boemboe

De ingrediënten voor de boemboe
Ajam Rendang ( Rendang van Kip)

Alles voor de boemboe in stukjes

Alles voor de boemboe in stukjes
Ajam Rendang ( Rendang van Kip)
Ajam Rendang ( Rendang van Kip)
Ajam Rendang ( Rendang van Kip)

Boemboe gemalen tot smeuïge pasta

Boemboe gemalen tot smeuïge pasta
Ajam Rendang ( Rendang van Kip)

7 minuten fruiten

7 minuten fruiten
Ajam Rendang ( Rendang van Kip)

Kokosmelk, suiker en ketjap erbij.

Kokosmelk, suiker en ketjap erbij.
Ajam Rendang ( Rendang van Kip)

Kippendij en laurier erbij en nu maar lekker stoven.

Kippendij en laurier erbij  en nu maar lekker stoven.

Eerder maakte ik een rendang met rundvlees . De rendang van Project Gezond.  Het was de eerste keer, dat ik iets maakte met kokosmelk.  Een gokje dus , omdat manlief een aversie heeft tegen kokos. Echter gelukkig pakte dat aardig goed uit . Wellicht omdat kokosmelk helemaal niet naar kokos smaakt
Deze versie met kip van Smaakmenutie leek me wel wat.

https://www.smulweb.nl/recepten/1471653/Makkelijke-rendang-van-project-gezond

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal een gladde boemboe van de sjalot, knoflook, rode peper, kruidnagel, gemberpoeder, kurkuma en ketoembar.

Verwarm wat olie in de wok en fruit de kruidenpasta op een zacht vuurtje voor 5-7 minuten.
Voeg de suiker, kokosmelk en een flinke eetlepel ketjap toe en roer alles door elkaar en breng dit geheel tegen de kook aan.

Voeg dan de kip en de laurierbladeren toe. Laat dit geheel met de deksel op de pan minstens 90 minuten zachtjes pruttelen.

Roer af en toe alles even door.

Haal de laatste 15-30 minuten het deksel van de pan om de saus te laten indikken.
Serveer deze rendang van kip met een frisse salade.

Bron

Smaakmenutie met eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top