1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Pittige kip (pollo potentina)

Pittige kip (pollo potentina)

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-07-2020

Ingrediënten 4 personen


1 braadkip
zout en peper
2 grote uien
2 el boter
1 peperoncino (rode peper)
200 ml witte wijn
300 g tomaten
1 bosje peterselie
1 bosje basilicum



pittige kip (pollo potentina)
 pittige kip (pollo potentina)

Heerlijk pittige kip

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Deel de kip op in stukken (drumsticks, dijen, vleugels en filets).
Bestrooi de kip ruim met zout en peper.
Pel de uien en snijd ze in dikke ringen.
Verhit de boter in een grote braadpan en bak er op hoog vuur de kip en de ui rondom goudbruin in.
Was de peperoncino en hak hem fijn.
Blus de kip af met de wijn en strooi er de peperoncino over.
Laat de wijn ca. 10 minuten inkoken.
Snijd de tomaten in kwarten en voeg ze toe.
Laat het geheel ca. 45 minuten op laag vuur koken.
Voeg indien nodig wat water toe.
Was de peterselie en schud hem goed droog.
Was het basilicum en dep hem droog.
Hak de peterselie en de basilicumblaadjes grof.
Serveer de kip en verdeel er de kruiden overheen.

Serveertip

Lekker met een salade en patat

Bron

Foodies



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top