1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Ajam Sitan

Ajam Sitan

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-07-2020

Ingrediënten 2 personen


250 g kipvleugeltjes
2 el zonnebloemolie
1,5 teentjes knoflook
1 rode pepers
0,5 tl mosterd
1 tl paprikapoeder
100 ml water
0,5 tl suiker



Ajam Sitan
Ajam Sitan

Een heerlijk kiprecept waar je je vingers bij opeet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de kippenvleugels. Verwarm olie in een pan en bak de kippenvleugels in circa 15 minuten goudbruin.

Pel en snijd de knoflook fijn. Was en snijd de rode pepers fijn.

Leg de kippenvleugels in een schaal zodra ze klaar zijn. Giet de helft van de olie uit de pan. Voeg de knoflook, peper, mosterd, paprikapoeder en water toe aan de olie in de pan. Roer alles goed door. Meng de kip, suiker en zout met het mengsel in de pan. Laat het geheel circa 30 minuten sudderen.

Serveertip

Eten met rijst en atjar of gewoon zo bij de borrel.

Bron

24Kitchen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top