1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. SUKADELAPJES MET DONKER BIER

SUKADELAPJES MET DONKER BIER

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-07-2020

Ingrediënten 4 personen


3 el zonnebloemolie
500 g sukadelapjes
1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 klein blikje tomatenpuree
1 el grove mosterd
1 laurierblad
1 tl gedroogde tijm
1 tl bruine basterdsuiker
1 el balsamicoazijn
1 flesje donker bier
zout en versgemalen peper naar smaak



SUKADELAPJES MET DONKER BIER
SUKADELAPJES MET DONKER BIER

Deze sukadelapjes maak je extra lekker door het gebruik van een donker biertje. Hierdoor geef je nog wat extra smaak aan je heerlijke vlees. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal het vlees tijdig uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Verwarm de olie in een braadpan en bak de sukadelapjes aan beide kanten aan tot ze mooi bruin zijn.
Haal het vlees uit de pan en bak nu de ui en de knoflook aan.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even uit.
Leg het vlees in de slowcooker
Voeg nu alle overige ingrediënten toe.
zet de slowcooker op slow en doe de deksel op de pan, laat deze een uur of 4 lekker sudderen
Als de stoofpot te vochtig is, kun je hem binden met wat maizena

Serveertip

Lekker met gekookte, kruimelige aardappels, en rode kool of andere groente.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top