HARING-BIETENSALADE

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-07-2020
  • HARING-BIETENSALADE

    HARING-BIETENSALADE

    HARING-BIETENSALADE

Een nieuwe haring, zo vers van het mes, is een typisch Hollandse lekkernij. Natuurlijk is een broodje haring of eentje zo aan de staart erg lekker, maar probeer ook eens deze haringsalade met bieten.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 flinke biet, gaar gekookt en afgekoeld
1 flinke aardappel, gaar gekookt en afgekoeld
2 haringen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
3 radijsjes
1 lente-uitje
4 el crème fraîche
2 takjes verse dille, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de biet en de aardappel (indien nodig) en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd ook de haring, de radijs en de lente-ui in kleine blokjes.
Meng deze ingrediënten in een kom en voeg zoveel crème fraîche toe dat het een smeuïge salade wordt (misschien heb je wat meer nodig).
Breng op smaak met de fijngehakte verse dille en zout en peper naar smaak.
Serveer met een versgebakken ciabatta broodje als lunch

Bron

Landleven (tijdschrift)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten