1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. HARING-BIETENSALADE

HARING-BIETENSALADE

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-07-2020

Ingrediënten 2 personen


1 flinke biet, gaar gekookt en afgekoeld
1 flinke aardappel, gaar gekookt en afgekoeld
2 haringen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
3 radijsjes
1 lente-uitje
4 el crème fraîche
2 takjes verse dille, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper



HARING-BIETENSALADE
HARING-BIETENSALADE

Een nieuwe haring, zo vers van het mes, is een typisch Hollandse lekkernij. Natuurlijk is een broodje haring of eentje zo aan de staart erg lekker, maar probeer ook eens deze haringsalade met bieten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de biet en de aardappel (indien nodig) en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd ook de haring, de radijs en de lente-ui in kleine blokjes.
Meng deze ingrediënten in een kom en voeg zoveel crème fraîche toe dat het een smeuïge salade wordt (misschien heb je wat meer nodig).
Breng op smaak met de fijngehakte verse dille en zout en peper naar smaak.
Serveer met een versgebakken ciabatta broodje als lunch

Bron

Landleven (tijdschrift)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top