Spaanse Tortilla
- Spaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 09-07-2020
Ik zat TV te kijken, een 'bezoek' aan een Spaans restaurant (Bar Néstor, San Sebastian) en dacht dat kan ik ook. Dus, direct aan het koken gegaan.
Ingrediënten 4 personen
Kerstomaatjes, versnedenOregano, versneden
Peterselie versneden
Arrdappel, 2 in ongelijke stukjes
Paprika, in stukjes
Eieren, 6-8
Zout & Peper
Benodigdheden
Mengschaal en BraadpanBereidingswijze
Kook de arrdappel een 10-tal minuten en giet af. Ze moeten niet te zacht worden, of verkruimelen.
Verwarm boter in een braadpan en bak de ingrediënten tot deze wat zacht & glazig worden, voeg de versneden kruiden als laatste toe. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de eieren in een schaal en klop, to dit 1 mengsel wordt.
Voeg de bakmix aan de eieren toe (niet andersom) en meng met een lepel.
Doe nu de mix weer over in de braadpan en bak de buitenkant mooi aan.
Ik bakte de onderkant op het vuur, maar de bovenkant in de grill, om de kern nog smeuïg te houden.
Serveertip
Ik diende deze op met een afgebakken stokbroodje.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties