
300 g tomaten
5 el olijfolie
2 tenen knoflook
2 buisjes saffraan
600 g kipdrumsticks
100 g chorizo
100 g haricots verts
100 g tuinerwten
300 g risottorijst
1 l visbouillon
10 grote cocktailgarnalen
3 takjes rozemarijn
1 citroen
Authentieke Spaanse paella met grote garnalen.
1. Hak de tomaten fijn. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de tomaten ca. 2 min. Voeg de knoflook en de saffraan toe en bak tot een dikke tomatensaus.
2. Verhit ondertussen in een paella- of hapjespan de resterende olijfolie. Bak de kippenbouten in ca. 8 min. rondom bruin aan. Voeg na 4 min. de chorizo toe en bak mee.
3. Schep de tomatensaus over de kipdrumsticks. Voeg de haricots verts en de erwten toe. Voeg de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook.
4. Roer niet meer zodra de rijst in de pan zit, de rijst mag aan de pan plakken: socarrat heet de krokante korst waarop de Spanjaarden zo dol zijn. Draai het vuur laag. Leg de garnalen en rozemarijn op de paella.
5. Kook de paella afgedekt onder een deksel of aluminiumfolie in 25-30 min. gaar. Laat de rijst de bouillon helemaal opnemen.