Paella

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-07-2020
  • Paella

    Paella

    Paella

Authentieke Spaanse paella met grote garnalen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g tomaten
5 el olijfolie
2 tenen knoflook
2 buisjes saffraan
600 g kipdrumsticks
100 g chorizo
100 g haricots verts
100 g tuinerwten
300 g risottorijst
1 l visbouillon
10 grote cocktailgarnalen
3 takjes rozemarijn
1 citroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Hak de tomaten fijn. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de tomaten ca. 2 min. Voeg de knoflook en de saffraan toe en bak tot een dikke tomatensaus.

2. Verhit ondertussen in een paella- of hapjespan de resterende olijfolie. Bak de kippenbouten in ca. 8 min. rondom bruin aan. Voeg na 4 min. de chorizo toe en bak mee.

3. Schep de tomatensaus over de kipdrumsticks. Voeg de haricots verts en de erwten toe. Voeg de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook.

4. Roer niet meer zodra de rijst in de pan zit, de rijst mag aan de pan plakken: socarrat heet de krokante korst waarop de Spanjaarden zo dol zijn. Draai het vuur laag. Leg de garnalen en rozemarijn op de paella.

5. Kook de paella afgedekt onder een deksel of aluminiumfolie in 25-30 min. gaar. Laat de rijst de bouillon helemaal opnemen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten