Bavette van de barbecue

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-07-2020
  • Bavette van de barbecue

    Bavette van de barbecue

    Bavette van de barbecue

Heerlijk Franse bavette van de barbecue. Je kunt ook ander vlees gebruiken, zoals biefstuk of entrecote. Pas hierop wel de grilltijd aan. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
896 g The Meat Lovers bavette USA (1 pak)
1,5 el olijfolie
1 desembaguette wit (afbak, 250 g)
125 g slamix (1 bak)
4 el tuinkruidendressing
0,5 bosje radijs
1 snufje peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 525,88 kcal
Koolhydraten 42,75 g
Eiwitten 58,69 g
Vetten 12,63 g
Benodigdheden
Barbecue, eventueel een gietijzeren barbecuerooster

Bereidingswijze

1. Steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes grijs en roodgloeiend zijn. Heb je een gasbarbecue, verwarm deze dan voor tot 250 °C.

2. Smeer de bavette in met een dun laagje olie. Bestrooi het vlees naar smaak met peper. Laat 15 min. rusten.
Verwarm intussen de oven voor tot 200 °C. Bak het stokbrood 10-12 min. in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Leg de bavette op het rooster (gebruik een gietijzeren rooster als je dat hebt) en gril het 3 min. aan iedere kant. Neem het vlees van de barbecue en laat het, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten. Maak intussen in een kom de slamix aan met de dressing. Schep er de radijs door.

4. Snijd de bavette tegen de draad van het vlees in in plakjes en serveer direct. Geef er de salade en het stokbrood bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten