1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Bavette van de barbecue

Bavette van de barbecue

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-07-2020

Ingrediënten 4 personen


896 g The Meat Lovers bavette USA (1 pak)
1,5 el olijfolie
1 desembaguette wit (afbak, 250 g)
125 g slamix (1 bak)
4 el tuinkruidendressing
0,5 bosje radijs
1 snufje peper


Verder heb je nodig


Barbecue, eventueel een gietijzeren barbecuerooster


Bavette van de barbecue
Bavette van de barbecue

Heerlijk Franse bavette van de barbecue. Je kunt ook ander vlees gebruiken, zoals biefstuk of entrecote. Pas hierop wel de grilltijd aan. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes grijs en roodgloeiend zijn. Heb je een gasbarbecue, verwarm deze dan voor tot 250 °C.

2. Smeer de bavette in met een dun laagje olie. Bestrooi het vlees naar smaak met peper. Laat 15 min. rusten.
Verwarm intussen de oven voor tot 200 °C. Bak het stokbrood 10-12 min. in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Leg de bavette op het rooster (gebruik een gietijzeren rooster als je dat hebt) en gril het 3 min. aan iedere kant. Neem het vlees van de barbecue en laat het, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten. Maak intussen in een kom de slamix aan met de dressing. Schep er de radijs door.

4. Snijd de bavette tegen de draad van het vlees in in plakjes en serveer direct. Geef er de salade en het stokbrood bij.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top