
896 g The Meat Lovers bavette USA (1 pak)
1,5 el olijfolie
1 desembaguette wit (afbak, 250 g)
125 g slamix (1 bak)
4 el tuinkruidendressing
0,5 bosje radijs
1 snufje peper
Barbecue, eventueel een gietijzeren barbecuerooster
Heerlijk Franse bavette van de barbecue. Je kunt ook ander vlees gebruiken, zoals biefstuk of entrecote. Pas hierop wel de grilltijd aan.
1. Steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes grijs en roodgloeiend zijn. Heb je een gasbarbecue, verwarm deze dan voor tot 250 °C.
2. Smeer de bavette in met een dun laagje olie. Bestrooi het vlees naar smaak met peper. Laat 15 min. rusten.
Verwarm intussen de oven voor tot 200 °C. Bak het stokbrood 10-12 min. in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Leg de bavette op het rooster (gebruik een gietijzeren rooster als je dat hebt) en gril het 3 min. aan iedere kant. Neem het vlees van de barbecue en laat het, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten. Maak intussen in een kom de slamix aan met de dressing. Schep er de radijs door.
4. Snijd de bavette tegen de draad van het vlees in in plakjes en serveer direct. Geef er de salade en het stokbrood bij.