
15 g verse munt
50 g pecorino kaas
1 teen knoflook
95 g gepelde pistachenootjes
5 el olijfolie
500 g koelverse ricotta & spinazie ravioli
300 g tuinerwten
Staafmixer met hakmolen
Heelrijk verse spinazie ravioli met zelfgemaakte muntpesto.
1. Breng een pan water aan de kook voor de pasta.
2. Pluk de blaadjes van de takjes munt en doe 2/3 ervan in de hakmolen van de staafmixer. Rasp 30 g pecorino en voeg toe, samen met de knoflook, 50 g pistachenootjes en 3 el olijfolie. Maal fijn tot pesto en breng op smaak met peper.
3. Rooster de resterende nootjes in een koekenpan ca. 4 min. tot ze beginnen te kleuren en te geuren. Laat afkoelen op een bord.
4. Doe de ravioli en doperwten in het kokende water en kook in 3-4 in min. beetgaar. Giet af.
5. Schep de ravioli met erwten in 4 diepe pastaborden. Verdeel er de muntpesto over en vervolgens de resterende muntblaadjes en geroosterde pistachenootjes over. Schaaf er de rest van de pecorino over en besprenkel met de rest van de olie.