Gebakken Feta met boerenkool en kikkererwten curry

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-07-2020
  • Gebakken Feta met boerenkool en kikkererwten curry

    Gebakken Feta met boerenkool en kikkererwten curry

    Gebakken Feta met boerenkool en kikkererwten curry

  • Gebakken Feta met boerenkool en kikkererwten curry

    Gebakken Feta met boerenkool en kikkererwten curry

    Gebakken Feta met boerenkool en kikkererwten curry

  • Gebakken Feta met boerenkool en kikkererwten curry

    Gebakken Feta met boerenkool en kikkererwten curry

    Gebakken Feta met boerenkool en kikkererwten curry

Erg erg lekker en heel anders.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ongesneden borenkool (mooie donkere, 200-300 gr),
Kikkererwten (1 blikje, afgegoten)
ui (1 in schijfjes)
Feta (200-300 gr)
Griekse Yoghurt (200-300 gr)
Cirtroensap (10 ml)
Curry poeder (2 el)
Knoflook (4 teentjes, versneden)
Zout & Peper
Pita broodjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 Braadpan
1 Ovenbestendige pan

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180°C.

Maak de boerenkool schoon, verwijder de stam & snij grof en kook 44 5-10 tal minuten, om het knauwwerige weg te krijgen.
Snij de Feta in dunne plakjes, of blokjes
Meng de Yoghurt met de citroensap

Bak de ui goudbruin en zacht in de oven bestendige pan (±7 min.)Voeg de uitgelekte & gedroogde boerenkool beetje bij beetje toe en bak mooi glimmend en zacht (±5 min.).
Voeg een afgestreken soeplepel Kerrie toe, met wat zout en wat perper. Meng alles goed.
Voeg na een paar minuten een kopje water toe.
Meng alles even goed, op een middelhoog vuurtje en leg hier vervolgens de dunne plakjes feta over (of strooi als verkruimeld).
Doe de pan nu ever in de oven, voor een 12-tal minuten, De eta zal nu zacht geworden zijn.

Bak, in de tussen tijd, de geperste knoflook in een pan, totdat het donkerder van kleur wordt (±2 min.).
Voeg de kikkererwten en een afgestreken soeplepel kerrie toe. Breng op smaak met wat peper en wat zout.
Roerbak alles zodat alles gekruid is en de kikkererwten wat donkerder van kleur worden.

Verdeel/Strooi deze mix nu over de ovenpan en schep hier de yoghurtmix overheen.

Dien op met verwarmde pitabroodjes.

Serveertip

Herhaal, eet vaker.

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 10-07-2020

En palmkool is hier in NL ook niet makkelijk te krijgen. Tenminste niet in ons dorp 😬

ArualB avatar
ArualB 10-07-2020

Hoi Henri, ik was ook al even aan het googelen geslagen en kwam ook op de Cavalo Nero uit, Nederlandse benaming is palmkool. Dus, als ‘t ie niet helemaal opgegeten wordt hoor je tzt van mij 😉 Groet, Laura

henrilevison avatar
henrilevison 10-07-2020

Hallo Arual, (eindelijk goed...) Ik ben niet bekend met palmkool. ,aar dat ziet er idd net zo uit. Ik zocht de BBK even op en het lijkt de Italiaanse Cavolo Nero te zijn... Kende ik ook niet, daar niet van. Leuk dat je de kool zelf verbouwt, dan is het leuk om eens iets ander klaar te maken.

ArualB avatar
ArualB 10-07-2020

Het lijkt mij zonder broodje idd ook lekker. Palmkool heb ik gezaaid in de moestuin, heeft wat last van vraat dus ik hoop dat ze het redden. De Britisch Black Kale ken ik niet. Het kan even duren maar als ik het gegeten heb krijg je zeker mijn reactie.

henrilevison avatar
henrilevison 09-07-2020

Arian, als je t maakt, ben ik erg benieuwd wat jij ervan vind... Ik vond de kikkererwten ook erg lekker, het restje opetend. Zonder broodje.

henrilevison avatar
henrilevison 09-07-2020

Aural, ik gebruikte British Black Kale, wat ik idd in NL nog niet gezien heb. Een zelfde soort smaak, maar grotere bladeren, zoals je zit.

ArualB avatar
ArualB 09-07-2020

Is dat palmkool wat op de foto staat?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten