1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gegrilde sardines met tartaar van groenten

Gegrilde sardines met tartaar van groenten

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-07-2020

Ingrediënten 4 personen


2 rode puntpaprika's
1/2 komkommer, geschild en in blokjes
2 vleestomaten, in blokjes
200 g artisjokken op olie, in blokjes
2 el kappertjes
enkele takjes platte peterselie, fijngehakt
1 stengel platte peterselie, fijngehakt
1 limoen, het sap
8 nuri sardines (makro) of ander merk maar in olie
4 el volle yoghurt
1 teentje look, geperst
peper en zout
olijfolie



Gegrilde sardines met tartaar van groenten
Gegrilde sardines met tartaar van groenten
Gegrilde sardines met tartaar van groenten
Gegrilde sardines met tartaar van groenten

Heerlijk BBQ gerecht met de koning der sardinen in blik van Nuri

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Leg de puntpaprika's op de bbq en laat ze garen (de schil mag gerust zwart worden).
-Doe de komkommerblokjes, de tomatenblokjes, de artisjokblokjes en de kappertjes in een grote kom.
-Breng het geheel op smaak met enkele lepeltjes olie van de artisjokken, fijngehakte platte peterselie, fijngehakte lente-ui, limoensap, olijfolie peper en zout. Meng goed.

-Grill de nuri sardines op de barbecue en haal de paprika's er af. Verwijder het vel en de pitjes van de paprika's.
-Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en meng het nog onder de tartaar van groenten.

-Meng voor de dressing de yoghurt met flink wat peper, zout en een teentje look.

SERVEREN:

Schep enkele lepeltjes van de groentesalsa op een bord. Leg er de gegrilde nuri sardines bovenop en wer

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top