Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière

    Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière

    Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière

  • Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière

    Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière

    Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière

  • Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière

    Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière

    Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière

Deze pizza is afkomstig uit het zuiden van Frankrijk. Vooral in Nice wordt deze Pissaladière veel gegeten. Meestal als lunch of voorgerecht. Wij hebben dit als hoofdgerecht gegeven met een kopje soep vooraf en een salade erbij. Heerlijk als je van uit, ansjovis en olijven houdt.
Er zijn van deze uientaart heel veel variaties op internet. Ik heb er - zoals gewoonlijk - weer een beetje mijn eigen draai aan gegeven.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
600 gram uien, gepeld in dunne halve ringen gesneden
3 kleine blikjes ansjovis à 45 gram
zwarte olijven (bijvoorbeeld Kalamata)
2 flinke eetlepels kappertjes (uitgelekt)
1 eetlepel Provençaalse kruiden
2 eetlepels olijfolie
Peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier
bakplaat
koekenpan

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de uien op een lage warmtebron plm. 30 minuten tot ze zacht maar niet echt bruin zijn.
Kruid de uien met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
Laat ze afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220 graden, boven- en onder-warmte.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar.
Verdeel de gebakken uien over het ontdooide bladerdeeg.
Verdeel de ansjovis, olijven en de kappertjes over de uientaart. (zie foto)
Bak de uientaart op de 2e richel onderin de op 220 graden voorverwarmde oven in plm. 25 tot 30 minuten goudbruin.

Serveertip

Kan ook met deeg voor hartige taart.
In plaats van ansjovis kun je ook tonijn gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten