Rijst met wokgroente en gemarineerde tofu
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een snel en voedzaam wokgerecht met heerlijk gemarineerde tofu. Tip: marineer de tofu ruim van tevoren voor het lekkerste resultaat.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g tofu6 el sojasaus
2 el sesamolie
400 g witte rijst
1 rode peper
1 bos bosui
3 el zonnebloemolie
400 g Japanse wokgroente
15 g koriander
Benodigdheden
WokBereidingswijze
1. Breng voor de rijst een pan water aan de kook. Snijd de tofu in blokjes van 2 bij 1 cm. Meng de tofu in een kom met de sojasaus, sesamolie en versgemalen peper .
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder intussen de steel en zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
3. Schep de tofublokjes uit de marinade, laat ze uitlekken en bewaar de marinade.
4. Verhit in een wok of hapjespan 2 el olie en bak de tofu in 6 min. krokant. Schep de tofu op een bord.
5. Verhit de wok opnieuw, voeg 1 el olie toe en roerbak de wokgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de marinade toe en verwarm al omscheppend. Snijd intussen de koriander grof.
6. Verdeel de rijst over 4 diepe kommen en schep er de roerbak naast. Verhit de wok opnieuw en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Schep de tofu om met de bosui, koriander en rode peper en schep op de rijst. Serveer direct