1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Rijst met wokgroente en gemarineerde tofu

Rijst met wokgroente en gemarineerde tofu

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2020

Ingrediënten 4 personen


500 g tofu
6 el sojasaus
2 el sesamolie
400 g witte rijst
1 rode peper
1 bos bosui
3 el zonnebloemolie
400 g Japanse wokgroente
15 g koriander


Verder heb je nodig


Wok


Rijst met wokgroente en gemarineerde tofu
Rijst met wokgroente en gemarineerde tofu

Een snel en voedzaam wokgerecht met heerlijk gemarineerde tofu. Tip: marineer de tofu ruim van tevoren voor het lekkerste resultaat. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng voor de rijst een pan water aan de kook. Snijd de tofu in blokjes van 2 bij 1 cm. Meng de tofu in een kom met de sojasaus, sesamolie en versgemalen peper .

2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder intussen de steel en zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.

3. Schep de tofublokjes uit de marinade, laat ze uitlekken en bewaar de marinade.

4. Verhit in een wok of hapjespan 2 el olie en bak de tofu in 6 min. krokant. Schep de tofu op een bord.

5. Verhit de wok opnieuw, voeg 1 el olie toe en roerbak de wokgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de marinade toe en verwarm al omscheppend. Snijd intussen de koriander grof.

6. Verdeel de rijst over 4 diepe kommen en schep er de roerbak naast. Verhit de wok opnieuw en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Schep de tofu om met de bosui, koriander en rode peper en schep op de rijst. Serveer direct



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top