Rijst met wokgroente en gemarineerde tofu

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Rijst met wokgroente en gemarineerde tofu

    Rijst met wokgroente en gemarineerde tofu

    Rijst met wokgroente en gemarineerde tofu

Een snel en voedzaam wokgerecht met heerlijk gemarineerde tofu. Tip: marineer de tofu ruim van tevoren voor het lekkerste resultaat. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g tofu
6 el sojasaus
2 el sesamolie
400 g witte rijst
1 rode peper
1 bos bosui
3 el zonnebloemolie
400 g Japanse wokgroente
15 g koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

1. Breng voor de rijst een pan water aan de kook. Snijd de tofu in blokjes van 2 bij 1 cm. Meng de tofu in een kom met de sojasaus, sesamolie en versgemalen peper .

2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder intussen de steel en zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.

3. Schep de tofublokjes uit de marinade, laat ze uitlekken en bewaar de marinade.

4. Verhit in een wok of hapjespan 2 el olie en bak de tofu in 6 min. krokant. Schep de tofu op een bord.

5. Verhit de wok opnieuw, voeg 1 el olie toe en roerbak de wokgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de marinade toe en verwarm al omscheppend. Snijd intussen de koriander grof.

6. Verdeel de rijst over 4 diepe kommen en schep er de roerbak naast. Verhit de wok opnieuw en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Schep de tofu om met de bosui, koriander en rode peper en schep op de rijst. Serveer direct

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten