Andalusische aardappelsalade
- Spaans, Salade
- 30-60 min.
- Geplaatst op 07-07-2020
Ideale BBQ salade bij gegrilde kip of vlees
Ingrediënten 4 personen
500 g krielaardappelen2 tomaten
1 blikje kikkererwten
1 sjalotje
80 g groene en zwarte olijven in schijfjes
6 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
3 eetlepels Xérèsazijn
peper, zout
4 takjes bladpeterselie
1/2 koffielepel pikant paprikapoeder
peper en zout
Bereidingswijze
-Laat de aardappelen ongeschild koken volgens de methode van jouw keuze. Zorg dat ze een beetje vast blijven.
-Laat afkoelen.
-Giet de kikkererwten af en spoel ze zorgvuldig onder koud water.
-Meng de azijn, het zout, de peper, het pikante paprikapoeder en de olie met een klopper in een grote slakom.
-Voeg de olijven, de sjalot, de gehakte peterselie en de ontpitte en in grote blokjes gesneden tomaten toe. Doe tot slot de kikkererwten en de (gehalveerde) aardappelen erbij.
-Meng goed, dek af en laat ten minste 30 min. in de koelkast rusten.
-Past uitstekend bij grillades van vlees en gevogelte.
Bron
delhaize
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties