Andalusische aardappelsalade

  • Spaans, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Andalusische aardappelsalade

    Andalusische aardappelsalade

    Andalusische aardappelsalade

Ideale BBQ salade bij gegrilde kip of vlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g krielaardappelen
2 tomaten
1 blikje kikkererwten
1 sjalotje
80 g groene en zwarte olijven in schijfjes
6 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
3 eetlepels Xérèsazijn
peper, zout
4 takjes bladpeterselie
1/2 koffielepel pikant paprikapoeder
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Laat de aardappelen ongeschild koken volgens de methode van jouw keuze. Zorg dat ze een beetje vast blijven.
-Laat afkoelen.

-Giet de kikkererwten af en spoel ze zorgvuldig onder koud water.
-Meng de azijn, het zout, de peper, het pikante paprikapoeder en de olie met een klopper in een grote slakom.
-Voeg de olijven, de sjalot, de gehakte peterselie en de ontpitte en in grote blokjes gesneden tomaten toe. Doe tot slot de kikkererwten en de (gehalveerde) aardappelen erbij.
-Meng goed, dek af en laat ten minste 30 min. in de koelkast rusten.
-Past uitstekend bij grillades van vlees en gevogelte.

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten