Kaapse salade met watermeloen

  • Wereld, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Kaapse salade met watermeloen

    Kaapse salade met watermeloen

    Kaapse salade met watermeloen

Lekkere salade , mooi gepresenteerd , ideaal als voorgerechtje of bij het BBQ buffet 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels citroensap
een groot handvol basilicumblaadjes
200 g feta
6 eetlepels olijfolie
50 g ontpitte zwarte olijven
peper
350 g vruchtvlees van watermeloen (nettogewicht, geschild)
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vershoudfolie

Bereidingswijze

-Snij het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes (probeer om zoveel mogelijk pitjes te verwijderen, het eten zal dan leuker zijn). Doe de blokjes in een vergiet en laat ze uitlekken.
-Ondertussen giet je het citroensap in een slakom. Kruid bij met peper en zout en doe er de olijfolie bij. Meng met de garde.
-Doe de basilicumblaadjes in een kopje en knip er meermaals in met de schaar. Dit is een eenvoudige manier om basilicum fijn te snijden. Doe de basilicumsliertjes bij in de kom.
-Snij de fetakaas in kleine blokjes en de olijven in schijfjes. Schep ze in de kom, doe er de blokjes watermeloen bij en meng goed. Dek af met vershoudfolie en zet de kom 30 min. in de koelkast.
-Dien de salade koel op als voorgerecht (in schaaltjes) of bij een buffet (in een kom).

Bron

delhaize

Serveertip

Als je een kleine halve watermeloen hebt, dan kan je deze uithollen en de schil gebruiken als serveerschaal, da's heel mooi!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten