1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saus
  6. Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....

Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-07-2020

Ingrediënten 6 personen


2 teentjes knoflook gesnipperd
75 gr pancetta of ontbijtspek (plakken) in smalle reepjes van 1/2 cm
100 gr bleekselderij in kleine blokjes van 1/2 bij 1/2 cm
100 gr winterpeen idem
1 ui grof gesnipperd
10 gr boter
10 ml olijfolie
500 gr rundergehakt
100 ml droge witte wijn
400 gram gezeefde tomaten
250 ml melk
150 ml runderbouillon


Verder heb je nodig


Grote pan , snijplank en mes en geduld 😉


Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....

Volgens Project Gezond is dít de echte Bolognese saus, zoals ie behoort te zijn. En er is veel tijd in gaan zitten om uit te zoeken hoe de originele variant precies moet zijn. Het blijkt de moeite waard, dat er wat meer tijd en energie gestoken moet worden om deze saus te maken. Maak een dubbele portie en vries in wat je niet nodig hebt. Eens wat minder zin of tijd, dan heb je met deze saus snel een pastamaaltijd op tafel staan. Salade erbij en aan tafel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit olie en boter in een grote pan. Voeg knoflook, ui, bleekselderij en wortel en wat zout toe en roerbak dit geheel voor 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de pancetta toe en laat dit 10 minuten meebakken.

Zet het vuur hoger en voeg in 3 delen het rundergehakt toe. Zorg ervoor, dat het echt bakt en niet kookt. Vocht moet verdampen. Werk zo alle gehakt op. Laat dan het gehakt nog 15 minuten bakken, totdat het mooi bruin uitziet. Aanbaksels zijn geen probleem want na 15 minuten voeg je de wijn toe en schraap je eventuele vaste delen van de bodem.

Voeg melk, runderbouillon, passata en flink wat peper toe . Roer alles goed door en leg de deksel schuin op de pan en laat de saus 2 uur zacht pruttelend indikken.

Proef en voeg zo nodig peper en zout toe.

Bron

Project gezond met eigen tekst en foto's en in eigen keuken geproefd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top