Aardbeiensaus met vanille van Rutger bakt

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Aardbeiensaus met vanille van Rutger bakt

    Aardbeiensaus met vanille van Rutger bakt

    Aardbeiensaus met vanille van Rutger bakt

  • Aardbeiensaus met vanille van Rutger bakt

    Aardbeiensaus met vanille van Rutger bakt

    Aardbeiensaus met vanille van Rutger bakt

Deze heerlijke aardbeiensaus kwam ik tegen op de internetpagina van "Rutger bakt". Omdat ik een gemakkelijk nagerecht wilde voor onze buren die kwamen eten met hun kleinzoon, vond ik dit wel een goed idee. Wij hebben de saus gegeten over vanille-ijs, maar ook erg lekker over yoghurt, vanillepudding, kwark, pannenkoeken en alles wat je maar bedenken kunt. De aardbeiensaus kun je - volgens Rutger - enkele weken bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.
Ik heb de saus vandaag (19/7/2020) nog een keer gemaakt, maar nu gemengd met aalbessen,

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
500 gram aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
150 gram geleisuiker
2 eetlepels citroensap
½ vanillestokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan

Bereidingswijze

Doe de aardbeien, geleisuiker en het citroensap in een pan.
Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met het vanillestokje ook in de pan. (Je kunt eventueel ook een paar druppels vanille-aroma of vanillesuiker gebruiken, maar echte vanille is veel lekkerder).
Breng alles aan de kook en laat de saus plm. 5 minuten zachtjes doorkoken.
(Eventueel kun je de stukjes aardbei nog iets kleiner maken met een pureestamper.)
Verwijder het vanillestokje en giet de saus in een gesteriliseerde (goed met heet water gewassen) pot of fles.
Laat afkoelen en bewaar de saus in de koelkast.

Bron

Internetpagina "Rutger bakt".

Serveertip

De saus is enkele weken houdbaar in de koelkast. Dus.....smullen maar !

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten