1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Desembrood uit de broodbakmachine, langzame methode

Desembrood uit de broodbakmachine, langzame methode

  • Nederlands, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-07-2020

Ingrediënten 3 personen


500 gram 9 granen donker brood meel van Soubry
20 gram desem poeder
350 ml lauw water
7 gram zout



Desembrood uit de broodbakmachine, langzame methode
Desembrood uit de broodbakmachine, langzame methode
Desembrood uit de broodbakmachine, langzame methode
Desembrood uit de broodbakmachine, langzame methode
Desembrood uit de broodbakmachine, langzame methode
Desembrood uit de broodbakmachine, langzame methode
Desembrood uit de broodbakmachine, langzame methode
Desembrood uit de broodbakmachine, langzame methode
zout toegevoegd na 3 uur rusten en start French bakprogramma
zout toegevoegd na 3 uur rusten en start French bakprogramma

Mijn zoon wilde graag desembrood eten. In mijn gedachten was dat altijd dat zure duitse brood wat ik wel eens bij mijn oma heb gegeten, zwart brood noemde ze het. brr. Niet mijn ding.

Van mijn broer kreeg ik laatst een mueslimix van de molen maar daar moest desempoeder bij. niet in huis, hier niet te verkrijgen. Mijn broer heeft het meegenomen voor me bij de molen. Maar desempoeder is ook te koop bij AH van Robert (van heel holland bakt). Hier nog niet gevonden.
Mijn broer maakt het altijd in de BBM maar dan koolhydraatarm brood met desempoeder.
dus hj heeft voor mij een aantal zakjes van 100 gram meegenomen bij de molen.

1e poging erg compact, overal wat ingelezen, erg compact, hoeveelheden van Robert aangehouden maar 1/5 desempoeder.  ik gebruikte de langzame versie van rijzen, zout er meteen bij.
Mijn broer adviseerde doe er meer water bij, zal het navragen als vrouwlief weer thuis is.
maar ik wilde het meteen uitproberen en heb dus maar wat op gevoel gedaan.

2e poging, desempoeder,  meer broodmix en  meer water (70 procent van meel), na het 3 uur rusten, pas het zout erbij, veel luchtiger brood en veel hoger, goed gelukt.
Net op tijd klaar en afgekoeld voorom mee te nemen  zoonlief om mee te nemen naar de nachtdienst. gesneden met electrisch mes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vet de broodbakmachine in met boter
Doe 350 gram lauw water in de broodbakmachine
Voeg 20 gram desempoeder toe, dan 500 gram meel
Laat de machine 7 minuten op deeg stand kneden (bij mij stand
duw op stop en laat het deeg minimaal 3 uur rusten (ik was wat later thuis dus heeft het 4 uur gerust)

na e 3 uur voeg 7 gram zout aan en zet de broodbakmachine aan op stand French (Stand 5)
bij mij duur dat 3 uur en 40 minuten. maar bij sommige 6 uur.

warm uit de vorm gehaald en de deeghaak verwijderd.
met elektrisch mes heb ik het brood in plakjes gesneden toen het iets was afgekoeld.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YvonneR65


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YvonneR65
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top