Shakshuka
- Arabisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Shakshuka is een vegetarisch gerecht uit het midden-oosten. Deze Arabische klassieker bestaat uit gekruide tomatensaus, veel groente, gepocheerde eieren en geitenkaas. Het staat binnen 20 minuten op tafel, dus een snel en gezond gerecht! Eet de shakshouka met eens stuk stokbrood.
Ingrediënten 2 personen
1 ui2 teentjes knoflook
1,5 theelepel komijnzaad
1,5 theelepel paprikapoeder
0,5 theelepel chilivlokken
1 aubergine
3 paprika's
400 gram tomatenblokjes
1 blokje groente bouillon
3 eieren
75 gram zachte geitenkaas eventueel vervangen door feta
1 stokbrood naar keuze
olijfolie
zout
peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 793,72 kcal |
Koolhydraten | 106,32 g |
Eiwitten | 35,57 g |
Vetten | 22,01 g |
Benodigdheden
Stoofpan, mes, snijplankBereidingswijze
Was de aubergine, snij in plakken van ongeveer 1 cm dikte en snij vervolgens in blokjes van ongeveer 1×1 cm. Spreid de aubergine over een snijplank en bestrooi met zout. Laat ongeveer 15 minuten het vocht uit de aubergine trekken en dep vervolgens af met keukenpapier. Heb je geen tijd? Je kunt deze stap overslaan, maar de aubergine smaakt wel echt een stuk lekkerder als het vocht eruit is.
Schil en snij intussen de ui en knoflook fijn en bak deze in een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg de komijnzaad, paprikapoeder en chillivlokken toe en bak deze mee.
Was de paprika's en snij in dunne reepjes. Doe de paprika in de hapjespan en bak mee. Voeg nu de uitgelekte aubergineblokjes toe en bak de groente ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 100 ml water toe. Laat nog 5-10 minuten pruttelen op middenhoog vuur totdat de groente gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Maak nu 3 kleine holletjes voor de eieren en breek 1 voor 1 de eieren in een holletje. Bestrooi de eieren met wat zout. Doe de deksel op de pan en kook op middenhoog vuur voor ongeveer 5-8 minuten. Hou je meer van hardgekookt ei? Kook de shakshuka dan nog een paar minuten langer.
Strooi royaal romige geitenkaas over het gerecht.
Bron
Internet
Serveertip
Garneer met peterselie of koriander. Serveer met lekker vers Bruin robuust stokbrood.