Kroatische Visstoofpotje

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2020
  • Kroatische Visstoofpotje

    Kroatische Visstoofpotje

    Kroatische Visstoofpotje

van Karin.....

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
750 g gemengde visfilet en evt. schelpdieren, bijv. zeebaars, mul, schol, inktvis, tonijn, sint-jakobsschelpen, grote garnalen, scampi/langoustines, gekookte mosselen, wat je maar wil, ik had n kant en klaar Vis bbq pakket bij Lidl gehaald en een pak diepvries tonijn erbij gedaan.
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 groot glas droge witte wijn
200 ml (vis)bouillon
1 grote ui
2 knoflooktenen
1 tak rozemarijn
3 volle eetl kappertjes
± 3 eetl bloem
Citroensap
handje peterselie
olijfolie
zout & peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan, spatel, mes, knoflookpers

Bereidingswijze

Snij als nodig is de vis in flinke dobbelstenen. Snipper de ui en pers de knoflook, hak de rozemarijn fijn. Bestrooi de vis met zout en peper en haal dan door de bloem. Verhit een hapjespan tot loeiheet, verhit er dan een ferme scheut olie in en bak alle vis in porties kort aan tot ze een tikje bruin worden. Haal uit de pan. Fruit de ui, knoflook en rozemarijn zachtjes glazig in dezelfde pan. Blus af met wijn. Voeg bouillon en tomaten uit blik toe. Laat 10 minuten zonder deksel op hoog vuur pruttelen en inkoken. Voeg een ferme kneep Citroensap toe. Doe de vis er weer in, plus de kappertjes en de helft van de gehakte peterselie. Laat 10 minuten onder een deksel zachtjes stoven en warm worden. Proef op zout en peper. Garneer met de rest van de peterselie.

Bron

Van Karin

Serveertip

Eet dit met geurige pandan rijst en bestrooi evt met rucola, jammie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten