1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Kroatische Visstoofpotje

Kroatische Visstoofpotje

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2020

Ingrediënten 2 personen


750 g gemengde visfilet en evt. schelpdieren, bijv. zeebaars, mul, schol, inktvis, tonijn, sint-jakobsschelpen, grote garnalen, scampi/langoustines, gekookte mosselen, wat je maar wil, ik had n kant en klaar Vis bbq pakket bij Lidl gehaald en een pak diepvries tonijn erbij gedaan.
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 groot glas droge witte wijn
200 ml (vis)bouillon
1 grote ui
2 knoflooktenen
1 tak rozemarijn
3 volle eetl kappertjes
± 3 eetl bloem
Citroensap
handje peterselie
olijfolie
zout & peper uit de molen


Verder heb je nodig


Stoofpan, spatel, mes, knoflookpers


Kroatische Visstoofpotje
Kroatische Visstoofpotje

van Karin.....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij als nodig is de vis in flinke dobbelstenen. Snipper de ui en pers de knoflook, hak de rozemarijn fijn. Bestrooi de vis met zout en peper en haal dan door de bloem. Verhit een hapjespan tot loeiheet, verhit er dan een ferme scheut olie in en bak alle vis in porties kort aan tot ze een tikje bruin worden. Haal uit de pan. Fruit de ui, knoflook en rozemarijn zachtjes glazig in dezelfde pan. Blus af met wijn. Voeg bouillon en tomaten uit blik toe. Laat 10 minuten zonder deksel op hoog vuur pruttelen en inkoken. Voeg een ferme kneep Citroensap toe. Doe de vis er weer in, plus de kappertjes en de helft van de gehakte peterselie. Laat 10 minuten onder een deksel zachtjes stoven en warm worden. Proef op zout en peper. Garneer met de rest van de peterselie.

Serveertip

Eet dit met geurige pandan rijst en bestrooi evt met rucola, jammie

Bron

Van Karin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mike86


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mike86
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top