1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kaas-witloofsoufflé

Kaas-witloofsoufflé

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-07-2020

Ingrediënten 6 personen


35 g boter + extra
35 g bloem
2 grote stronkjes witloof
snuifje nootmuskaat
225 ml volle melk
3 eieren
90 g Parmigiano Reggiano ( geraspt )
2 el bieslook ( fijngehakt )
2 el tijmblaadjes
peper
zout


Verder heb je nodig


6 ramequins of bakvormpjes


Kaas-witloofsoufflé
Kaas-witloofsoufflé

Super lekker feestelijk voorgerecht 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 190°C.
-Smelt wat boter in de microgolfoven en vet er de ramequins of bakvormpjesmee in. Bestuif de binnenkant van de vormpjes met bloem en schud er het overtollige bloem uit.
-Verwijder de harde kern van het witloof en snij in reepjes. Bak beetgaar in de extra boter en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-Smelt de boter. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Voeg al roerend de melk in delen toe. Splits de eieren. Roer de eidooiers één voor één door de bechamelsaus. Roer er de kaas, bieslook, tijm en witloof door. Roer tot de kaas gesmolten is. Zet het vuur uit.
-Mix de eiwitten met een snuf zout stijf. Spatel voorzichtig door de saus. Verdeel het soufflémengsel over de ramequins en strijk de bovenkant glad.
-Laat 30 minuten in de oven bakken. Doe de ovendeur nooit open tijdens het bakken.
Serveer meteen.

Bron

Lidl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top