1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Gewokte Komkommer met een heerlijke Aziatische smaak.

Gewokte Komkommer met een heerlijke Aziatische smaak.

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2020

Ingrediënten 4 personen


2 komkommers
2 eetlepels arachideolie f zonnebloemolie
1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
sap van 1 limoen
5 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel koriander (fijngehakt) ik nam blad peterselie ( man gruwt van koriander 😜.


Verder heb je nodig


Wok, snijplank en mes


Gewokte Komkommer met een heerlijke Aziatische smaak.

Snel smullen van deze gewokte Oosterse komkommer.

Snel smullen van deze gewokte Oosterse komkommer.
Gewokte Komkommer met een heerlijke Aziatische smaak.

Alle ingrediënten

Alle ingrediënten
Gewokte Komkommer met een heerlijke Aziatische smaak.

Alleen komkommer in staafjes en de peper snipperen

Alleen komkommer in staafjes en de peper snipperen
Gewokte Komkommer met een heerlijke Aziatische smaak.

Komkommer staafjes 3 minuten wokken.

Komkommer staafjes 3 minuten wokken.
Gewokte Komkommer met een heerlijke Aziatische smaak.

Rode peper erbij en na 2 minuten het limoensap en de sojasaus.

Rode peper erbij en na 2 minuten het limoensap en de sojasaus.
Gewokte Komkommer met een heerlijke Aziatische smaak.

Even het sesamzaad in sesamolie roosteren.

Even het sesamzaad in sesamolie roosteren.

Uniek recept van licht pittige komkommer, dat in de wok wordt bereid . Het gerecht krijgt een heerlijke licht pittige Oosterse smaak door de rode peper, sojasaus en de koriander. Normaliter eten we komkommer bijna altijd als salade. Ik heb deze zomerse groente ooit al eens in de oven bereid en dat was ook erg lekker. https://www.smulweb.nl/recepten/1468307/Komkommer-als-groente-uit-de-oven-huh

Deze Aziatische komkommer uit de wok was echt verrukkelijk en smaakte ons erg goed met  uit de diepvries gehengelde Javaanse stoof.https://www.smulweb.nl/recepten/1479495/Verrassende-zoet-pittige-javaanse-kipgestoofd-in-heerlijke-saus  en met rijst geserveerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de komkommers, halveer ze en schraap met een lepeltje de zaadjes eruit.
Snijd elke komkommerhelft in stukken en snij deze dan in staafjes.

Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de komkommerstaafjes 2-3 minuten.
Voeg de rode peper toe en bak nog 1-2 minuten mee.

Meng het limoensap en de sojasaus erdoor.

Verhit ondertussen de sesamolie en rooster hierin het sesamzaad.
Bestrooi de komkommer met sesamzaad en koriander.
Super lekker.

Serveertip

Heerlijk bij Oosterse gerechten.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst en foto's met een kleine aanpassing.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top