1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Aardappelsalade
  5. Aardappelsalade met geroosterde knoflook, ei en ansjovisdressing

Aardappelsalade met geroosterde knoflook, ei en ansjovisdressing

  • Belgisch, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-07-2020

Ingrediënten 4 personen


Nieuwe aardappelen (kleine) 1 kg
knoflook 1 bol
ui 1
tuinkers 1 bakje
eieren 4
ansjovisfilets 5
citroensap 2 el
citroenschil (geraspt) 1 el
mayonaise 75 g
yoghurt 75 g
peper
zout



Aardappelsalade met geroosterde knoflook, ei en ansjovisdressing
Aardappelsalade met geroosterde knoflook, ei en ansjovisdressing

Lekkere aardappelsalade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200┬░C. Spoel de aardappeltjes goed schoon. Kook ze gaar in de schil, giet af en laat afkoelen. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten, giet af en spoel ze met koud water. Pel de eieren.
2 Snij de bol knoflook doormidden. Besprenkel beide helften met olijfolie. Leg ze met de vlakke kant op de bakplaat en laat 10 minuten bakken in de oven, tot de knoflook zacht is. Laat even afkoelen en duw de teentjes eruit.
3 Mix alle ingredi├źnten voor de ansjovisdressing tot een gladde saus.
4 Halveer de afgekoelde aardappeltjes en leg ze op een serveerschaal.
5 Snij de hardgekookte eieren in plakjes. Pel de ui en snij in dunne ringen. Verdeel het ei, de ui en de knoflook over de aardappelen. Kruid met peper en zout. Werk af met tuinkers en bedruppel met de ansjovisdressing.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top