Aardappelsalade met verse kruiden

  • Belgisch, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Aardappelsalade met verse kruiden

    Aardappelsalade met verse kruiden

    Aardappelsalade met verse kruiden

Ideale veggie salade voor een buffet of picknick  


  •  

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
750 g krieltjes
4 el witte wijnazijn
2 el dijonmosterd
4 el olijfolie
2 sjalotten (fijngehakt)
4 lente-uien (fijngehakt)
2 el bladpeterselie (fijngehakt)
1 el bieslook (fijngehakt)
1 tl dille (fijngehakt)
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Kook de ongeschilde aardappelen in gezouten water of stoom ze gaar. Maak de mosterdvinaigrette: meng de azijn, de peper, het zout en de mosterd in een kom. Voeg de olijfolie toe. Doe de sjalotten, de peterselie, het bieslook en de dille erbij. Zet even apart.
2 Giet de aardappelen af en snij ze in vieren. Schep de nog warme aardappelen in een kom en voeg de vinaigrette toe. Roer goed. Zet koel weg of serveer meteen.
3 Verdeel de aardappelsalade over de borden. Garneer met bieslook en dille.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten