1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Aardappelsalade
  5. Aardappelsalade met verse kruiden

Aardappelsalade met verse kruiden

  • Belgisch, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-07-2020

Ingrediënten 8 personen


750 g krieltjes
4 el witte wijnazijn
2 el dijonmosterd
4 el olijfolie
2 sjalotten (fijngehakt)
4 lente-uien (fijngehakt)
2 el bladpeterselie (fijngehakt)
1 el bieslook (fijngehakt)
1 tl dille (fijngehakt)
peper
zout



Aardappelsalade met verse kruiden
Aardappelsalade met verse kruiden

Ideale veggie salade voor een buffet of picknick  


  •  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Kook de ongeschilde aardappelen in gezouten water of stoom ze gaar. Maak de mosterdvinaigrette: meng de azijn, de peper, het zout en de mosterd in een kom. Voeg de olijfolie toe. Doe de sjalotten, de peterselie, het bieslook en de dille erbij. Zet even apart.
2 Giet de aardappelen af en snij ze in vieren. Schep de nog warme aardappelen in een kom en voeg de vinaigrette toe. Roer goed. Zet koel weg of serveer meteen.
3 Verdeel de aardappelsalade over de borden. Garneer met bieslook en dille.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top