1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Vispannetje met zeevruchten en fijne groenten

Vispannetje met zeevruchten en fijne groenten

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2020

Ingrediënten 4 personen


1 Atlantische zalmsteaks (diepvries)
4 sint-jakobsnoten (diepvries)
4 rauwe langoustines (diepvries)
2 preien
1 rode paprika
4 el mascarpone
3 el droge witte wijn
1/2 citroen ( alleen het sap )
1 el boter
instantsausbinder
1 snuifje tijm (gedroogd)
1 blaadje laurier
peper en zout



Vispannetje met zeevruchten en fijne groenten
Vispannetje met zeevruchten en fijne groenten

Super lekker gerecht dat we ook als voorgerecht kunnen serveren 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Breng 1 L water aan de kook met het sap van 1/2 citroen, de tijm, het blaadje laurier, peper en zout.
-Leg er de diepgevroren zalmsteak in en breng, afgedekt, zachtjes weer tot aan het kookpunt.
-Laat 5 min. sudderen en voeg dan de diepgevroren sint-jakobsnoten toe en de diepgevroren langoustines. Dek af en laat opnieuw tot het kookpunt komen. Neem na 2 min. van het vuur.
-De zeevruchten en de vis zullen verder gaar worden terwijl u de groenten bereidt. Snij het preiwit en een beetje groen in fijne ringen.
-Snij de paprika (waarvan u eerst de zaadlijsten en de zaadjes verwijdert) in dobbelsteentjes van ± 0,5 cm.
-Smelt 1 eetl. boter in een ruime kookpan (niet laten kleuren). Doe er de preiringen en de paprikablokjes in en roer om. Kruid lichtjes met peper en zout en bevochtig met 3 eetl. witte wijn. Dek de pan af en laat gedurende 10 min. zachtjes stoven.
-Haal de zalmsteak uit de pan, laat uitlekken en snij in blokjes van ± 1,5 cm. Giet het kookvocht van de zeevruchten door een zeef tot u 0,5 L hebt.
-Doe dat vocht bij de groentebereiding en zet het vuur hoger.
-Voeg er dan 4 eetl. mascarpone aan toe en de zalmblokjes.
-Meng goed door elkaar en bind, indien nodig, met wat sausbinder tot de saus lichtgebonden is.
-Werk af met de rest van het citroensap, peper en zout.
Afwerking

-Verdeel de zeevruchtenbereiding over 4 diepe borden of over serveerpannetjes. Schik er een sint-jakobsnoot middenin en leg een langoustine langs de rand. Geef er stokbrood bij.

Serveertip

Onze drankensuggesties
witte wijn :
El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Smaakvolle witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die geeft de wijn zijn florale boeket en fijne, fris fruitige smaak.
Bourgogne blanc €Les Cailloux€ A.C. Bourgogne Zeer fijne, droge witte wijn van de chardonnay-druif, met delicaat boeket en pittige smaak. Koel schenken.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top