1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....

Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-07-2020

Ingrediënten 4 personen


120 gram spaghetti in kleine stukjes gebroken
6 flinke rijpe tomaten in stukjes
400 ml passata
schepje suiker
600 ml groentebouillon van een blok
2 teen knoflook geperst
2 uien gesnipperd
400 gram fijne soepgroente
1 tl droge basilicum
1 tl droge oregano
peper en zout uit de molen naar smaak
250 gram rundergehakt
1 1/2 el paneermeel.
Parmezaanse kaas of pecorino voor de garnering
olijfolie om in te bakken


Verder heb je nodig


Grote soeppan, snijplank en mes


Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....
Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....
Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....
Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....
Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....
Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....
Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....
Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....
Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....
Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....
Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....
Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....
Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....
Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....

Deze soep is zeer geschikt om op de camping buiten in een Cadacpan te maken. Een heerlijke Italiaanse maaltijdsoep bomvol gezonde groentjes en gemaakt in slechts één pan. Dit kan thuis natuurlijk ook gewoon op het fornuis in een soeppan. 

Neem vegetarische gehaktballetjes voor een vegetarische variant.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit wat olijfolie in de pan en smoor de uisnippers met de knoflook enkele minuten. Voeg dan de soepgroente en de stukjes tomaat toe en roerbak deze enkele minuten zachtjes mee.

Kruid met basilicum, oregano en peper en zout en bak dit ook al omscheppend mee. Voeg de passata en de bouillon toe en kook alles zachtjes totdat de groente gaar is.

Maak ondertussen het rundergehakt op smaak met wat gehaktkruiden, peper en het paneermeel en draai er kleine balletjes van.
Doe de balletjes in de soep en laat ze op een zacht vuurtje meekoken. Doe ook de gebroken spaghetti stukjes in de soep en kook alles gaar. Proef en kruid af naar eigen smaak met meer basilicum en oregano of wat tijm.

Serveer de soep in kommen en strooi er wat geraspte pecorino over.

Soep te dik? Voeg nog wat bouillon toe.

Serveertip

Serveer bijvoorbeeld met een broodje besmeerd met pesto en wat plakjes tomaat en mozzarella erop.

Bron

Cadacs camping kookboekje eigen tekst, foto's en een kleine aanpassing



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top