ROMIG VISPANNETJE MET PAPRIKASALSA

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-07-2020
  • ROMIG VISPANNETJE MET PAPRIKASALSA

    ROMIG VISPANNETJE MET PAPRIKASALSA

    ROMIG VISPANNETJE MET PAPRIKASALSA

We gaan de Zuiderse toer op met een origneel romig vispannetje met daarbij een verrassende paprikasalsa. De subtiele smaken van het vispannetje krijgen wat extra pit door de heerlijke paprikasalsa. Een heerlijk koolhydraatarm gerecht waar je van zal genieten! 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ui
1 rode paprika
1 gele paprika
30 g zwarte olijven
1 visbouillonblokje
300 g vismengeling
2 kl Italiaanse kruiden
½ potje lichte room
1 el olijfolie
2 el balsamico
2 el maïszetmeel
¼ kl cayennepeper
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de ui fijn.
-Snij de paprika's in blokjes.
-Snij de zwarte olijven in plakjes.

-Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook. Los er de visbouillon in op. Voeg de visblokjes toe. Laat 8 minuten pocheren net onder het kookpunt.

-Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui, paprika en per persoon 1 eetlepel water toe. Roerbak tot het vocht verdampt is en voeg dan de Italiaanse kruiden en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe.
-Voeg de olijven en balsamico toe en laat nog 3 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
-Giet de bouillon met de visblokjes door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Hou de visblokjes even apart. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout.
-Schep er de visblokjes terug door.

Serveer het vispannetje met de paprikasalsa erbovenop.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten