TONIJNBURGERS MET PAPRIKA-TOMATENSAUS EN GEROOSTERDE KRIELTJES

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-07-2020
  • TONIJNBURGERS MET PAPRIKA-TOMATENSAUS EN GEROOSTERDE KRIELTJES

    TONIJNBURGERS MET PAPRIKA-TOMATENSAUS EN GEROOSTERDE KRIELTJES

    TONIJNBURGERS MET PAPRIKA-TOMATENSAUS EN GEROOSTERDE KRIELTJES

 Een heerlijke maaltijd met Mediterraanse smaken: tonijnburgers met een lekkere licht zoete paprika-tomatensaus met geroosterde krieltjes met rozemarijn bij. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 g krielaardappelen
1 takje rozemarijn
2 uien
2 teentjes knoflook
½ rode paprika
1 kl Provençaalse kruiden
1 blik tomatenblokjes
1 blik tonijn in eigen nat
1 ei
2 el paneermeel
10 g krulpeterselie
4 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Was de krieltjes en halveer ze.
-Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak de blaadjes grof.
-Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/4de van de olijfolie, strooi de rozemarijn erover, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
-Snij de uien fijn en pers de knoflook.
-Schil de paprika met een dunschiller en snij in fijne blokjes.

-Verhit 1/4de van de olijfolie in een pan en stoof de helft van de ui en de helft van de knoflook gedurende 3 minuten.
-Voeg de Provencaalse kruiden en de paprikablokjes toe en stoof opnieuw voor 3 minuten. Kruid met peper en zout.
-Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op een matig vuur.

-Laat de tonijn goed uitlekken.
-Kluts het (de) ei(eren).
-Meng de tonijn met 1/4de van de olijfolie, de rest van de knoflook, de rest van de fijngesneden ui, het ei (de eieren) en het paneermeel in een schaal. Kruid met peper en zout. Zorg dat er geen grote stukken tonijn meer in zitten.
-Vorm per persoon 1 burger van het tonijnmengsel. Knijp er eventueel nog vocht uit.
-Snij de peterselie fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de tonijnburgers 3 minuten aan elke kant.

Serveer de tonijnburgers met de geroosterde krieltjes en de tomaat-paprikasaus. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten