1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....

Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-07-2020

Ingrediënten 4 personen


350 gram rundergehakt
2 el paneermeel
2 el gehaktkruiden
2 el Provençaalse kruiden
1 courgette in blokjes
2 uien gesnipperd
1 teen knoflook geperst
2 winterpeen in blokjes
500 gr kleine krieltjes
1 rode paprika in blokjes
250 gram champignons in plakjes
zout en peper naar smaak
olijfolie om in te bakken


Verder heb je nodig


Wok of grote pan of de ( cadac Safari Chef pan)


Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....
Provençaalse Roerbak, heerlijk alles uit slechts één pan.....

Ook een gerecht dat snel klaar is en voor de bereiding slechts één pan, als je tenminste kiest voor de worteltjes uit een glas of blik.
Ik had verse peen en die blijft voor onze " beetgaar beleving " nét iets te rauw, vandaar dat ik deze graag enkele minuten blancheer

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Blancheer de wortelblokjes enkele minuten en giet ze af. Meng het gehakt met 1 el gehakt en 1 el Provençaalse kruiden en draai er kleine balletjes van.

Bak ze in wat olijfolie even rondom lichtjes bruin.

Voeg de ui en de knoflook toe met de courgette en de uitgelekte wortelblokjes.Bak deze groente enkele minuten met de balletjes mee.

Voeg dan de krieltjes toe aan het groente-gehaktmengsel.
Laat dit samen circa 5 minuten al omscheppend meebakken.

Voeg na 5 minuten de paprikablokjes en de plakjes champignons toe en bestrooi alles met 1 el Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak.

Roerbak dit geheel circa 10 minuten om alles goed te laten garen alvorens te serveren.

Serveertip

Gebruik een klein blik of glaasje worteltjes i.p.v de winterpeen.

Bron

Cadac's Campingboekje eigen tekst, aanpassing en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top