Gegrilde citruszalm van de BBQ

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-07-2020
  • Gegrilde citruszalm van de BBQ

    Gegrilde citruszalm van de BBQ

    Gegrilde citruszalm van de BBQ

=18pxGegrilde zalm op de barbecue? Koop dan steeds vis mét vel: dat beschermt de vis en houdt de filet mooi bij elkaar. Leg de zalm eerst met de velkant op de barbecue en sowieso niet op de heetste kant van de rooster. Grill 'm liever indirect. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 zalmfilets (met vel)
1 citroen (bio)
50 g veldsla
olijfolie (met citroen)
grof zeezout
citroenpeper ( kan je kant en klaar kopen )
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Borstel de zalm in met de citroenolie. Leg de zalm eerst met de velkant op de rooster van de hete barbecue en bak 3 minuten. Draai om en bak de andere kant 2 minuten verder. Kruid met de citroenpeper en grof zout.
2 Rasp de citroen en strooi de zeste over de gegrilde zalmmoten, werk af met de veldsla en serveer met wat extra citroenolie.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten