1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gegrilde citruszalm van de BBQ

Gegrilde citruszalm van de BBQ

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-07-2020

Ingrediënten 4 personen


4 zalmfilets (met vel)
1 citroen (bio)
50 g veldsla
olijfolie (met citroen)
grof zeezout
citroenpeper ( kan je kant en klaar kopen )



Gegrilde citruszalm van de BBQ
Gegrilde citruszalm van de BBQ

=18pxGegrilde zalm op de barbecue? Koop dan steeds vis mét vel: dat beschermt de vis en houdt de filet mooi bij elkaar. Leg de zalm eerst met de velkant op de barbecue en sowieso niet op de heetste kant van de rooster. Grill 'm liever indirect. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Borstel de zalm in met de citroenolie. Leg de zalm eerst met de velkant op de rooster van de hete barbecue en bak 3 minuten. Draai om en bak de andere kant 2 minuten verder. Kruid met de citroenpeper en grof zout.
2 Rasp de citroen en strooi de zeste over de gegrilde zalmmoten, werk af met de veldsla en serveer met wat extra citroenolie.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top